InformacióportadaRevista

Moviment de plantació d’esglésies

Fundar noves esglésies és una tasca lloable que moltes esglésies fomenten arreu del món, principalment per mitjà dels seus missioners. Però d’aquest treball sorgeix naturalment una pregunta que moltes vegades passa desapercebuda: No haurien aquestes esglésies, que promouen la implantació d’esglésies al voltant del planeta amb tant vigor, iniciar també esglésies en la seva mateixa localitat? No haurien les nostres esglésies tenir el mateix zel per a la multiplicació de congregacions “a casa”, com a l’estranger? Per què no fundar una nova església a la nostra mateixa ciutat, fins i tot, en la nostra mateixa zona de la ciutat?

Què és un Moviment de Plantació d’Esglésies? Una definició concisa d’un Moviment de Plantació d’Esglésies (MPE) és aquesta: l’augment vertiginós i per multiplicació exponencial d’esglésies autòctones que planten noves esglésies en un grup ètnic o un segment de la població.

PAU: MÉS QUE EVANGELISTA, FUNDADOR D’ESGLÉSIES

Si estudiem el ministeri de l’apòstol Pau veuríem que el seu ministeri no va ser principalment guanyar ànimes, sinó començar esglésies. En una ciutat gran, com Roma o Corint, és molt probable que diverses comunitats fossin creades, cadascuna basada en una casa diferent”.
Pau va passar quinze de trenta-cinc anys ministrant en cinc congregacions estratègiques en cinc països que esperava que al seu torn es multipliquessin al voltant. Per això va comentar a Ro 15: 19-23 que “ja no tenia més camp en aquestes regions”, molt possiblement era perquè esperava que aquestes esglésies continuessin la seva missió de plantar altres esglésies. Ell ni tan sols havia fundat una església a cadascun
dels pobles i ciutats d’aquestes regions.

Normatiu per avui?

D’ON SURT I PERQUÈ?

Els Moviments de Plantació d’Esglésiess s’estan donant arreu del món més i més cada dia.

On estan succeint aquests moviments de Plantació d’Esglésies? Per què estan passant ara? És això quelcom nou, o ha existit sempre? Què els causa? Són tots esdeveniments a l’atzar, o comparteixen característiques en comú? Hi ha res que podem fer per promoure’ls?

Si estàs interessat en saber més sobre el tema pots seguir l’article a través de la Revista de Desembre.

Previous post

Ho compraries si sabessis com fou fabricat?

Next post

Famós periodista i investigador demostra científicament un esdeveniment del Nou Testament

Marc Haro

Marc Haro

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>