ActualitatCiència

Famós periodista i investigador demostra científicament un esdeveniment del Nou Testament

Aquest autor cristià ha descobert que la Terra realment es va enfosquir durant la crucifixió de Jesús.

L’apologista cristià Lee Strobel, un jornalista format al Chicago Tribune, parla d’aquest detall important sobre el moment de la mort de Jesús en el seu nou revisat best-seller del New York Times “El cas de Crist: Una Investigació Personal Periodística de l’Evidència de Jesús”.

La investigació de Strobel comença amb aquest verset de la Bíblia de l’Evangeli de Mateu, describint els fets després de que Jesús morís a la creu: “Cap al migdia, tota aquella terra es va cobrir de tenebres, fins a mitja tarda.”

Alguns espèctics i crítics havien expressat alguns dubtes respecte a la possibilitat de que la Terra s’hagués enfosquit després de la mort de Jesús, però Strobel ha buscat fonts externes a la Bíblia on proven aquest detall bíblic.

“Tenim algunes fenomenals corroboracions de fonts externes a la Bíblia que confirmem i corroboren certs detalls del Nou Testament”, ha comentat Strobel en una entrevista a The Christian Post.

L’autor cristià es referencia al treball de l’historiador grec, Tal·ló, que escribí sobre un eclipsi que succeí al voltant del moment de la crucificció de Jesús.

“Quan la Bíblia comenta que la Terra es va enfosquir durant la crucifixió de Jesús, dedueixes que algú més ho va veure. En efecte, Tal·ló, que era un historiador que va escriure la història del món mediterrani occidental al voltant del 52 dC – no molts anys després de la mort de Jesús que va morir al 30 o 33 dC – menciona aquesta foscor,” comenta Strobel.

“Sabem que (Tal·ló va escriure sobre la foscor) perquè Julius Africanus (un altre teòleg) a l’any 222 comentà l’informe de Tal·ló sobre la foscor, i diu que Tal·ló ho atribueix a un eclipsi,” afegeix.

La Universitat Edwin Yamauchi de Miami, on Strobel va estar consultant mentre escribia el llibre, testifica de l’autenticitat de l’informe de Tal·ló.

“Aparentment Tal·ló va dir, sí, hi havia foscor en el temps de la crucificció, i va especular amb l’opció de que fos causada per un eclipsi,” va comentar Yamauchi a The Christian Post.

Previous post

Moviment de plantació d’esglésies

Next post

This is the most recent story.

PresEvan

PresEvan

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>