Entrevistat sobre Jesús per Gay Byrne

* Paul David Hewson, conegut com a Bono, fou el principal lletrista de la famosa banda irlandesa U2 i és conegut mundialment pel seu treball a l’Àfrica.
* Gay Byrne, el presentador més important de la ràdio i TV irlandesa, segons la revista The Irish Times.

Les explicacions de Bono sobre la seva fe cristiana segueixen te-
nint una repercussió important. En l’entrevista a la RTÉ irlandesa explicà qui era Jesús per a ell. I encara té ara una gran repercussió a Internet. “Especialment sobre el sentit de la vida”. Aquí va una part de l’entrevista.

Bono: “Vaig buscar a l’Escriptura per trobar les veritats poètiques, a més del fet històric en el qual estic interessat i, naturalment, hi ha un Jesús històric…”
Byrne: “Molt bé, jo estic parlant de Déu”.
Bono: “Ah, d’acord, però jo veig… la persona de Jesús en la meva manera d’entendre Déu”.
Byrne: “Acostumes a pregar?”
Bono: “Sí”
Byrne: “A qui o a què pregues?
Bono: “A Crist”
Byrne: “A Crist… i què demanes?”
Bono: “Prego per conèixer la voluntat de Déu. Perquè aleshores la pregària té més probabilitats que es converteixi en una realitat. Aquesta és la qüestió en una pregària, no? Nosaltres no ho fem d’una manera molt exagerada, en la nostra família. Simplement alguns de nosaltres sobre el llit, ja que tenim un llit molt gran a casa nostra. Hem pregat amb tots els nostres fills, llegim l’Escriptura, preguem… ni tant sols és una cosa regular. A vegades, un diumenge, quan anem a l’església hi anem sols pel nostre compte com una família”.

“Prego per conèixer la voluntat de Déu”

Byrne: “Per la pau i la tranquil·litat”.
Bono: “Sí, per la pau i la tranquil·litat. I preguem normalment per les persones que sabem que estan lluitant amb algun problema: una malaltia o el què sigui…”
Byrne: “Aleshores, què o qui era Jesús, segons la teva opinió?”
Bono: “Crec que és una pregunta determinant per als cristians, qui era Jesús. I crec que no pots escapar fàcilment dient: ‘Va ser un gran pensador o un gran filòsof’. Perquè, de fet, ell mateix anava dient que era el Messies, i aquest és el motiu pel qual el crucificaren. En realitat fou crucificat perquè digué que era el Fill de Déu. Així que, des del meu punt de vista, o era el Fill de Déu o…”
Byrne: “O no ho era”.
Bono: “No, no… o era un tocat de l’ala? Oblida’t del complex del messies del rock and roll! En refereixo a tenir deliris tipus Charlie Manson [un músic que després de formar el grup La Família assassinà a 4 persones, entre elles Sharon Tata, l’esposa del director de cinema Roman Polanski] I em costa d’acceptar que milions i milions de vides, la meitat de la Terra, durant dos mil anys, hagin estat tocades, i que han sentit que la seva vida hagi estat inspirada per un boig. Simplement, no m’ho puc creure”.
Byrne: “Per tant, tu creus que Jesús era diví”.
Entrevistes-Bono-1Bono: “Sí, exactament!”
Byrne: “I creus que s’aixecà físicament dintre els morts”.
Bono: Sí… i no tinc cap problema amb els miracles. Estic envoltat de miracles. Jo en sóc un”.
Byrne: “Així quan pregues, pregues a Jesús”.
Bono: “Sí”
Byrne: “El Jesús ressuscitat”.
Bono: “Totalment”.
Byrne: “I tu creus que va fer promeses que es faran realitat”.
Bono: “Sí. Jo ho crec”.

UN CRISTIÀ ‘HETERODOX’ PERÒ CLAR

Les declaracions de Bono sobre la seva fe han estat seguides amb molt d’interès en els últims anys. Encara que alguns consideren que la seva manera d’expressar la fe és sovint poc ortodoxa, és evident que es tracta d’un dels líders d’opinió a nivell mundial que més clarament ha parlat de la seva visió de Jesús.

Previous post

Desmond Tutu Premi Internacional Catalunya 2014

Next post

S’inaugura una església després de 7 anys del martiri

PresEvan

PresEvan

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>