Actualitatportada

Els 21 cristians decapitats per ISIS van segellar el seu martiri pronunciant “Jesús”

Han mort com els primers màrtirs de l’Església, pronunciant el nom de Jesús, va afirmar el bisbe copte de Gizeh (Egipte), Anba Antonios Aziz Mina, al referir-se als 21 cristians decapitats per l’Estat Islàmic (ISIS) a Líbia.

Coptes Egipte 21 martirs assassinats per ISIS 2

 

En declaracions a l’agència vaticana Fides, el Prelat de 60 anys va assenyalar que “el vídeo que mostra la seva execució ha estat muntat com una esgarrifosa posada en escena cinematogràfica amb la intenció de sembrar el terror. No obstant això, en aquest producte diabòlic d’horror sagnant, es pot veure que alguns dels màrtirs, en el moment de la seva bàrbara execució, repeteixen: ‘Senyor Jesucrist’ “.

“El nom de Jesús ha estat l’última paraula sorgida dels llavis dels màrtirs. Igual que els primers màrtirs, s’han confiat a les mans d’Aquell que poc després els rebria. I així han celebrat la seva victòria, la victòria que cap assassí els podrà arrabassar. Aquest nom murmurat en l’últim moment és com el segell del seu martiri “, va afirmar Aziz.

 

Els cristians coptes egipcis havien estat segrestats entre desembre i gener a Líbia, i en el vídeo de cinc minuts de durada titulat "Un missatge signat amb sang a la nació de la creu", apareixen vestits de color taronja i preguen abans de morir.

Els cristians coptes egipcis havien estat segrestats entre desembre i gener a Líbia, i en el vídeo de cinc minuts de durada titulat “Un missatge signat amb sang a la nació de la creu”, apareixen vestits de color taronja i preguen abans de morir.

A més, un dels assassins afirma en anglès: “poble, recentment ens van veure en els turons de Sham i la terra de Dabiq, tallant caps que han carregat amb la creu durant molt de temps, plens de recança contra l’islam i els musulmans. Avui estem al sud de Roma, a la terra de l’islam, a Líbia, enviant un altre missatge”.

El govern d’Egipte ha declarat set dies de dol nacional, mentre que en diverses diòcesis, els fidels porten a terme dejunis i vigílies de pregària per les víctimes.Coptes Egipte 21 martirs assassinats per ISIS 4

El president del país, Abdel Fattah al-Sisi, ha aprovat la construcció d’una església a la ciutat de Minya, la regió de la qual provenien la majoria de les víctimes, mentre que nombrosos ja han llançat la proposta de dedicar el temple als 21 cristians.

- Més info sobre l’Església Copta a Egipte

 

Previous post

Nova Revista Desembre 2014 Online

Next post

Fascinats per Jesús

PresEvan

PresEvan

No Comment

Leave a reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>